Waar kinderen kunnen fietsen nog vooraleer ze kunnen lopen en waar het hele dorp naar buiten komt voor de passage van een wielerwedstrijd, dat is België. Daar ligt ook het ontstaan van Ridley Bikes.

Als jonge renner verlangde Jochim Aerts steeds het beste van zichzelf en zijn materiaal. Omdat hij ontevreden was over de fietsen die hij ter beschikking had, besloot hij ze zelf te bouwen. In 1990 stampte hij het bedrijf NV Race Productions uit de grond, waarbij hij zich in eerste instantie bezighield met het vervaardigen van fietsen voor lokale handelaars uit de buurt. Van daaruit ontstond in 1997 het merk Ridley Bikes. Door steeds op zoek te gaan naar vernieuwing, draait Ridley al vanaf het begin mee in de kopgroep. Zo introduceerde Ridley in 2001 voor het eerste de conische balhoofdbuis op de Damocles, wat later de standaard in de fietsindustrie werd.

Ridley nam niet alleen het voortouw in de zoektocht naar nieuwe materialen. Ook op het vlak van aerodynamica wisten we de afgelopen jaren de lat voor de concurrentie een stuk hoger te leggen aan de hand van onze gepatenteerde FAST-technologieën.

Geïnspireerd door de natuur en gebaseerd op cijfers en praktijkervaringen, streeft Ridley er nog steeds naar om altijd maar weer betere fietsen te ontwerpen en te bouwen.

Noah Ultegra

Noah SL Disc Ultegra

Helium SLX Ultegra Di2

Fenix SLX Disc Ultegra Di2

Fenix SL Ultegra

Fenix A Disc Tiagra

Kom zeker even langs , we helpen u graag verder bij het samenstellen van uw Ridley !

Deel dit: