25 JAAR MERIDA

MERIDA-oprichter Ike Tseng (1932-2012) was een visionair en een man met eergevoel. Op een reis door Noord-Amerika in de jaren 70 van de vorige eeuw zag hij aan de deur van een fietsenwinkel een bordje hangen waarop stond dat fietsen uit Taiwan vanwege de slechte kwaliteit in principe niet ter reparatie konden worden aangeboden. Toen hij dat las, begon er iets te borrelen. Kort daarna, in september 1972, opende de eerste fabriek van Merida Industry Co., Ltd. in Yuanlin, Taiwan zijn deuren. De naam ‘Merida‘ werd door de man wiens levensmotto was “move with passion and courage“, niet toevallig gekozen. De drie lettergrepen “Me-Ri-Da‘ betekenen zo iets als zinvol of betekenisvol. Het bedrijf heeft zich vanaf het begin tot doel gesteld om uitsluitend mooie en waardevolle producten te maken waarmee iedereen zijn persoonlijke doelen op een zo aangenaam mogelijke manier kan bereiken. Maar voor Ike Tseng bleef het niet bij die ene opdracht om kwaliteitsfietsen ‘Made in Taiwan‘ te kunnen aanbieden. Daarom zette hij in 1988 nog een tweede grote stap: hij richtte het zelfstandige merk MERIDA op. Volledig in lijn met de ondernemingsfilosofie zou in de daarop volgende jaren een uitgebreid productassortiment van technologisch hoogwaardige en internationaal erkende fietsen de drie lettergrepen ‘Me-Ri-Da’ op het frame gaan dragen.

 

In 2013 viert MERIDA zijn 25-jarig bestaansjubileum en daar mogen we terecht trots op zijn, want de verwachtingen van onze oprichter zijn volledig waargemaakt. Dankzij een Duitse ontwikkelingsafdeling gekoppeld aan Taiwanese productiecompetentie, biedt Merida van kinderfietsen tot high-end racefietsen en elektrische fietsen alles aan, wat de veeleisende fietser tevreden stelt. In het bijzonder zijn we er trots op dat MERIDA jaar voor jaar zijn sportieve ambities waar maakt door de mountainbikers van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM en de wielerprofs van het TEAM LAMPRE-MERIDA van materiaal te voorzien, waarmee ze regelmatig op het erepodium verschijnen.

We maken van de gelegenheid gebruik om onze kwart eeuw van bestaan in het modeljaar 2014 te vieren door een nieuw beeldmerk van MERIDA te presenteren: MORE BIKE. Want een MERIDA-fiets biedt je altijd dat beetje ‘meer’ waardoor je het prettige gevoel krijgt de juiste beslissing te hebben genomen.

Michael Tseng
President & CEO Merida Industry Co., Ltd.

“Er zijn ontelbare stappen noodzakelijk voordat uit een goed idee een geweldige fiets ontstaat. Bij MERIDA geloven duizenden werknemers wereldwijd vanaf het eerste moment in dat idee. Ze doen er vervolgens alles aan om het plan tot in de perfectie uit te voeren.”

Daniel Schwenk,
Senior R&D Manager MERIDA

Vanaf de eerste dag heerste bij MERIDA het idee om fietsen met een eigen, vooruitstrevend karakter te bouwen. Fietsen die weliswaar alle voordelen genieten van Taiwan’s op een na grootste fietsfabrikant, maar desondanks niet als een massaproduct aanvoelen en er ook niet zo uitzien. Kortom, fietsen die net zo individueel zijn als de MERIDA-klanten.

Om die reden is de lijst met eigen technologie van MERIDA heel lang en de lijst wordt nog steeds langer. Als een van de eerste fabrikanten koos MERIDA bij de vormgeving van aluminium buizen voor de HFS-techniek. Hydroforming System maakt het mogelijk om de exotische framevormen te creëren door hete olie onder hoge druk door het basismateriaal te persen. Door het gebruik van HFS zien MERIDA-bikes er anders uit dan de grote massa aan aluminium fietsen. Ze overtuigen door een opwindend ontwerp, maar de moderne MERIDA-technologieën zijn niet alleen bedoeld om jouw fiets een fraai uiterlijk te bezorgen. Gecompliceerde carbon constuctietechnologieën zoals bijvoorbeeld de Double Chamber Technology, Bio Fiber Damping Compound of de Flex-Stay-achtervorken helpen onze ingenieurs om hightech fietsen te ontwerpen waarvan de prestaties op absoluut topniveau liggen. Daarom gebruiken de prof-mountainbikers van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM of de wegprofs van TEAM LAMPRE-MERIDA onze topmodellen met exact dezelfde eigenschappen in het internationale profcircuit. Welke technologieën MERIDA in het modeljaar 2014 toepast, kun je in een oogopslag terugvinden in het overzicht op pagina 24 en 25.

Onder innovatie verstaan we bij MERIDA echter niet uitsluitend het gebruik van de aller modernste frametechnologie. Met dezelfde toewijding letten we erop dat de diverse productieprocessen volgens moderne maatstaven plaatsvinden en dat onze toeleveranciers met dezelfde hoge kwaliteitseisen werken als dat wij dat doen in ons werk. Daarom zijn de ingenieurs van ons Duitse hoofdkwartier ook regelmatig in Azië onderweg om alle productiestappen te begeleiden en ervoor te zorgen dat onze innovaties daadwerkelijk in jouw voordeel werken.

MORE INNOVATION. MORE BIKE.

BIG NINE 800

Mountainbikes met 29” inch wielen zijn dankzij verbeterde grip, extra comfort en meer snelheid tegenwoordig de standaard voor de sportieve bikers. Deze sportieve Merida Big.Nine 800 is gebouwd rond het moderne en lichte Big Nine Lite aluminium frame. De Fox 32 Rhythm Performance voorvork heeft 100mm veerweg en is voorzien van een remote lock-out met twee standen. Dankzij de Sram GX Eagle 1×12 aandrijving met 10-50T cassette kom je nooit versnellingen te kort voor zelfs de steilste beklimmingen.

Maten: S-15″ / M-17″ / L-19″ / XL-21″ / XXL-23″

 

VERKOOPPRIJS: € 1949
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

BIG NINE 300

Mountainbikes met 29” inch wielen zijn dankzij verbeterde grip, extra comfort en meer snelheid tegenwoordig de standaard voor de sportieve bikers. De Merida Big.Nine 300 is uitgerust met een Suntour voorvork met lock-out om efficiënt te kunnen klimmen. De hydraulische Shimano schijfremmen zorgen onder alle omstandigheden voor voldoende goed te doseren remkracht. Een ideale mountainbike voor de recreatieve mountainbiker.

 

VERKOOPPRIJS: € 799
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

BIG NINE 40-D

Mountainbikes met 29” inch wielen zijn dankzij verbeterde grip, extra comfort en meer snelheid tegenwoordig de standaard voor de sportieve bikers. De Merida Big.Nine 40 is uitgerust met een Suntour voorvork met lock-out om efficiënt te kunnen klimmen. De hydraulische schijfremmen zorgen onder alle omstandigheden voor voldoende goed te doseren remkracht. Een ideale mountainbike voor de recreatieve mountainbiker.

Maten: S-15″ / M-17″ / L-19″ / XL-21″ / XXL-23″

 

VERKOOPPRIJS: € 549
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

Merida Matts

De Merida Matts 6.15 is een robuuste all-round mountainbike met 26 inch wielen, de oorspronkelijke mountainbike wielmaat. Door de 26″wielen is de Matts 6.15 goed te gebruiken als tussenmaat voor de jeugd om de stap tussen 24″ en 27.5″/29 wielen” kleiner te maken. Deze mountainbike is voorzien van een 3×8 Shimano versnellingsgroep, een verende voorvork van Suntour met 100mm veerweg en mechanische schijfremmen. Deze Merida Matts mountainbike is een ideale fiets voor opgroeiende jeugd en recreatieve mountainbikers

 

VERKOOPPRIJS: € 449
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

Reacto Disc 8000-E

De Merida Reacto Disc 8000-E is een sportieve full carbon racefiets met uitsekende aerodynamische eigenschappen. Voor het modeljaar 2018 is het CF4 frame compleet opnieuw ontworpen waardoor het frame lichter, meer aerodynamisch en dankzij de verbeterde S-Flex zadelpen ook comfortabeler is geworden met behoud van de hoge stijfheid! De Reacto Disc 8000-E is voorzien van een geïntegreerde Vision Metron 5D cockpit. Samen met de Shimano Ultegra Di2 afmontage met 2×11 aandrijving en de hydraulische schijfremmen maakt dit de Reacto Disc 8000-E een sportieve racefiets voor de veeleisende wielrenner.

MERIDA REACTO DISC 8000-E RACEFIETS

+ Compleet vernieuwd Reacto CF4 carbon frame
+ Reacto Carbon Superlite voorvork
+ Shimano Ultegra Di2 2×11 afmontage
+ Shimano Ultegra crankstel met 52/36 voorblad
+ Interne kabelvoering
+ Trillingsdempende S-Flex zadelpen
+ Shimano Ultegra hydraulische schijfremmen

VERKOOPPRIJS: € 6399
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

Reacto 400

De Merida Reacto 400 is een degelijke instaper in de Reacto reeks met aluminium frame en carbon voorvork. De aluminium varianten hebben dezelfde aerodynamische eigenschappen als de carbon Reacto varianten. De Shimano 105 afmontage met 2×11 aandrijving maakt de Reacto 400 een aantrekkelijke racefiets voor de recreatieve wielrenner.

MERIDA REACTO 400 RACEFIETS

+ Reacto Lite frame
+ Reacto Carbon Race voorvork
+ Shimano 105 2×11 afmontage
+ FSA Gossamer 52-36T crankstel

VERKOOPPRIJS: € 1299
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

Reacto 300

De Merida Reacto 300 is een degelijke instaper in de Reacto reeks met aluminium frame en carbon voorvork. De aluminium varianten hebben de zelfde aerodynamische eigenschappen als de carbon Reacto varianten. De Shimano Tiagra afmontage met 2×10 aandrijving maakt de Reacto 300 een aantrekkelijke racefiets voor de recreatieve wielrenner.

MERIDA REACTO 300 RACEFIETS

+ Reacto Lite frame
+ Reacto Carbon Race voorvork
+ Shimano Tiagra 2×10 afmontage
+ FSA Omega crankstel

VERKOOPPRIJS: € 1199
Interesse ? Mail ons voor meer info en voorraad info@jochensvelodroom.be

Deel dit: