Flyer historie:

 

Sinds 1995 bouwt het Zwitserse Biketec e-bikes die voldoen aan de modernste rijwieltechnologie, innovatief design en ambachtelijke zorgvuldigheid. De e-bikes worden in het Zwitserse Huttwil aan de rand van het idyllische Emmental gebouwd.

De uitvinder van de eerste FLYER e-bike is Philippe Kohlbrenner. Philippe Kohlbrenner is één van de meest invloedrijke namen in de Zwitserse e-bike ontwikkeling. Kohlbrenner was een jonge metselaar met passie voor technologie. Hij woonde 20 jaar geleden op de Lueg heuvel en werkte in het dal in Obernburg. In zijn pauze ging hij op zijn fiets naar huis om samen met zijn vrouw de maaltijd te genieten. Hij worstelde om de berg op te komen en kwam vermoeid thuis, dit bracht hem op het idee: zijn fiets motoriseren. Hiervoor gebruikte hij een ruitenwissermotor van een vrachtwagen en een auto accu. Philippe Kohlbrenner ontwierp de ‘Rode Buffalo’ de eerste FLYER met middenmotor. De fiets heeft zijn naam te danken aan de rode kleur en de aerodynamische positie van het stuur.

Samen met zijn collega Reto Bohlen richtte hij het bedrijf BK-Tech op, afgeleid van de namen Bohlen Kohlbrenner (de voorloper van het huidige Biketec). Biketec AG is een naamloze vennootschap. De meerderheid van het aandelenkapitaal van de vennootschap is in handen van EGS Beteiligungen AG, een dochteronderneming van de Ernst Göhner Foundation. De stichting maakt gebruik van haar inkomsten uit beleggingen voor sociale en culturele doeleinden. Deze benadering weerspiegelt de ambitieuze waarden van Biketec AG. Als een lange termijn partner, speelt EGS Beteiligungen AG een actieve rol in de bedrijfsstructurering en is vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur.

E-bike specialist sinds 1995

In een voortrekkersrol sinds de vroege jaren 1990, heeft Biketec AG een schat aan gedegen ervaring met de FLYER e-bikes vergaard en heeft een aanzienlijke invloed gehad aan de consolidatie van de ontwikkelingen in de e-bike sector. Deze know-how is geïntegreerd in alle dagelijkse activiteiten van de onderneming. Biketec AG is marktleider op het gebied van e-bikes in Zwitserland.

De belangrijkste markten bestaan uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Biketec AG werkt met ongeveer 300 FLYER dealers in Zwitserland, 450 in Duitsland, 200 in Nederland en 90 in Oostenrijk. Dit netwerk zorgt ervoor dat Biketec AG nauwe relaties met eindklanten weet te behouden en goed in kan spelen op hun behoeften.