Cube werd opgericht in 1993 door een voormalig student Marcus Pürner, die begon met de productie van fietsen op 50m² in zijn vaders meubelfabriek in Waldershof. Cube had in 2012 een productieoppervlak van 55.000 m² en produceerde voor meer dan 60 landen. Het bedrijf verkocht in 2015 500.000 fietsen. Inmiddels werken er meer dan 850 mensen binnen het bedrijf en is het merk verkrijgbaar in 68 verschillende landen.

Cube is een Duits merk en de fietsen worden ook geproduceerd in een enorme fabriek in de Duitse deelstaat Beieren, vlakbij de grens met Tsjechië. Welk soort fiets je ook zoekt, er is altijd een Cube te vinden die past. Het merk heeft zijn plek op de markt in België vooral veroverd met racefietsen en mountainbikes.

Het huidige assortiment bestaat uit verschillende typen mountainbikes, racefietsen, tijdritfietsen, elektrische fietsen en toerfietsen. Aangepaste damesmodellen, kinderfietsen, kleding en accessoires vervolledigen het productassortiment. Bovendien zijn de meeste modellen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (bijv. Stereo 140 HPA SL, Stereo 140 HPA Race, Stereo 140 HPA Pro, Stereo 140 HPA Pro), die alleen verschillen in afzonderlijke componenten en uiterlijk.

Ontdek Cube bij Jochen’s Velodroom

Jochen’s Velodroom Veurne is sinds jaar en dag verdeler van het merk Cube. Iedere nieuwe collectie dat Cube lanceert is steeds te bezichtigen bij Jochen’s Velodroom. U kan bij ons terecht voor moutainbikes, elektrische fietsen, kinderfietsen en stadsfietsen.

De fiets die u zoekt staat niet in onze voorraad? Aarzel dan niet en spreek ons aan, we doen er alles aan om deze fiets voor u te bemachtigen.