Nieuw: Orange C7 HMB
28 oktober 2017
Nieuw binnen : Ridley Fenix
8 november 2017

Hoe uw fiets onderhouden

Je fiets up-to-date houden:

Het geheim van een fiets dat lang meegaat is onderhouden. Van schoonmaken van de fiets tot het vervangen van de mechanische onderdelen bij slijtage.

Het schoonmaken of het standaard onderhouden van een fiets neemt alvast niet veel tijd in. Met de nodige kleine ingrepen zoals controleren van je bandenspanning, verlichting  tot af en toe het eens wassen van de fiets helpen u alvast bij een veilige en aangename rit.

Je fiets wassen doe je simpelweg met een emmer water en een correct schoonmaakproduct voor fietsen. Probeer deze handeling direct na uw rit te doen, zo kan slijk en modder niet hard worden en is het poetsen geen zware taak. Poets uw fiets niet met eender welk afwasmiddel want deze kunnen bepaalde onderdelen ( kader) beschadigen.  Gebruik in geen enkel geval een harde waterstraal om uw fiets af te spuiten, deze kunnen immers zand en andere kleine deeltjes in de onderdelen zoals naaf, body, enz..  van uw fiets duwen.  De ordinaire spons blijft het wondermiddel.

Maak ook velgen en remblokjes goed schoon. Door het verwijderen van  olie, vet, zand en modder wordt een betere remwerking aangemaakt. Door zand te verwijderen verleng je normaliter ook de levensduur van de blokjes en de velg.

De ketting, kettingbladen en cassette moeten via een ontvettende spray gereinigd worden. Nadien kan je de ketting smeren, zodat deze vlot draait en je zonder problemen de versnellingen kan omschakelen (indien de ketting versleten is , of de kettingbladen bramen vertonen moet u op onderhoud komen ) . Veeg het teveel aan smeer terug weg , want teveel smeer zorgt dat de ketting vlug terug vuil wordt.

Alle nodige producten voor onderhoud zijn natuurlijk verkrijgbaar bij Jochens Velodroom Veurne. We helpen u graag verder met de nodige uitleg.

 

Elektrische fietsen onderhouden ? Waar moet je op letten ? enkele bruikbare tips

 • Batterijen kunnen niet goed tegen koude, leg uw batterij tijdens de winter binnenshuis.
 • Indien niet gereden wordt tijdens de winter , raden we u aan de batterij af en toe eens bij te laden. Langdurige ontlading van de batterij is slecht voor de levensduur.
 • Bandenspanning iedere week controleren: perfecte spanning van uw banden zijn een grote hulp voor uw motor en batterij.
 • Uw batterij kan en mag af en toe ook uit de fiets… zo komen de andere onderdelen eens zonder lading te zitten.
 • 1 x per jaar op onderhoud bij Jochens Velodroom: bij dit onderhoud controleren we niet enkel de mechanische onderdelen maar ook de elektrische onderdelen. De nodige software updates en uitlezen van technische rapporten worden bij een jaarlijks onderhoud uitgevoerd.

 


Fietsonderhoud bij Jochens Velodroom:

We raden u aan om zeker 1 maal per jaar op fietsonderhoud te komen bij Jochens Velodroom. Zo kunnen we ieder onderdeel van de fiets perfect opvolgen en vermijden we te hoge kosten aan de fiets.  Wanneer we constateren dat uw ketting aan vernieuwing toe is dan volgt uw cassette automatisch mee in herstelling.

Wat we controleren bij het aanvaarden van uw fiets:

 • Remmen / remkabels / verlichting
 • Staat ketting / ketttingblad / cassette
 • Banden / controle velgen & spaken
 • Bracket / trapas
 • Kopserie ( gedeelte onder uw stuur : optimaliseert stuurrichting )
 • Lagers van uw wielen
 • Afregeling van uw versnellingen
 • Eventuele opmerkingen van u als klant ….

Hoelang moet u uw fiets missen ?

Deze is afhankelijk van de periode waarin u uw fiets binnenbrengt en natuurlijk de eventuele werken aan uw fiets. Het spreekt voor zich dat het tijdens de wintermaanden een stuk rustiger is als bijvoorbeeld in de maanden maart , april, juli of augustus .  Tijdens de wintermaanden gaat alles supervlot en kunnen we dag op dag werken. Tijdens de drukke zomermaanden kan het zijn dat uw fiets 2 tot max 3 dagen bij ons is. Een lekke band of een kleine afregeling nodig ? dat herstellen we natuurlijk direct … zo kan u direct terug op baan en uw rit verderzetten.

.

Deel dit: